Husqvarna Motorcycles introducerar den helt nya Svartpilen 801 för 2024

20.03.2024
Husqvarna Motorcycles introducerar den helt nya Svartpilen 801 för 2024

helt nya Svartpilen 801 för 2024 - en kraftfull scrambler-stil gatucykel som presenteras globalt för första gången.

 

 

Den här exceptionella motorcykeln är designad för att förbättra vägupplevelsen och fly undan det vanliga, och sätter helt nya standarder för mellanstora gatucyklar.

Svartpilen 801 väger endast 181 kg och är byggd kring en stark men lätt krommolybdenrörram för att uppnå en balans mellan precision och styvhet. Dess hjärta är en kraftfull 799 cc tvåcylindrig radmotor (DOHC) som väger endast 52 kg och ger 105 hästkrafter. Den innovativa motorn erbjuder en imponerande 15 000 km serviceintervall.

Kombinationen av en lätt motor och ram ger Svartpilen 801 en perfekt effekt-vikt-förhållande, vilket skapar en unik körupplevelse. Power Assist Slipper Clutch (PASC) -systemet maximierar greppet vid hård acceleration och förhindrar instabilitet vid kraftiga bromsningar. Easy Shift-växelassistenten ger sömlös växling. Justerbar 140 mm fjädringsväg fram och 150 mm bak ger komfort och hanterbarhet både i staden och utanför. Pirelli MT60 RS-däck på 17-tums fälgar erbjuder hög prestanda, balans och pålitlig känsla.

Svartpilen 801 erbjuder en mängd premiumdetaljer som LED-lampor och en aluminiumstyrlänk. Den tunna och ergonomiska ramen i mörka toner omsluter elegant motorn och ramen. En tvådelad kvalitetssadel avslutar körupplevelsen.

Toppelektronik förbättrar Svartpilen 801s hanterbarhet och det valfria "Dynamic Pack" tar körupplevelsen till nästa nivå. Förutom justerbar Motorcycle Traction Control (MTC) och Cornering ABS finns Street-, Rain- och Sport-körprogram som standard.

"Dynamic Pack" inkluderar även Motor Slip Regulation (MSR) och Anti-Wheelie-lägen för extra säkerhet.

För ökad mångsidighet och säkerhet har Svartpilen 801 som standard en 5-tums TFT-display och anslutningsenhet. Koppla enheten till Ride Husqvarna Motorcycles-appen för navigering, samtalshantering och musik. Integrerad nödblinkersbrytare på styret. Förberedd för larm för extra trygghet.

Läs hela pressinfon på Husvqrana Motorcycles hemsida

>> Läs mer om modellen här

« Kaikki uutiset