RE Motors blir återförsäljare för MV Agusta i Finland

31.01.2024
RE Motors blir återförsäljare för MV Agusta i Finland

Pressmeddelande 31.1.2024

Lyxmärket presenteras även på Helsingfors MC-mässan 2–4 februari 2024

KTM Nordic Oy har ingått ett avtal med RE Motors Oy Ab för distribution och eftermarknadssupport av MV Agusta-motorcyklar i Finland. MV Agusta är en historisk europeisk motorcykeltillverkare med en rik tradition som sträcker sig tillbaka till 1945. Varumärket har uppnått anmärkningsvärd framgång inom motorcykelracing och har samlat på sig imponerande 38 världsmästerskap, varav den legendariska Giacomo Agostini innehar 15.

PIERER Mobility AG, moderbolaget för KTM, HUSQVARNA och GASGAS-motorcyklar, förvärvade en 25,1% andel i MV Agusta genom en riktad aktieemission 2022. Denna strategiska satsning positionerar koncernen som global distributör för MV Agusta.

RE Motors,  en fullservicemotorcykelbutik grundad 2007 i Jakobstad, erbjuder allt som behövs till motorcykelkörning, enduro och motocross. RE Motors har tidigare erfarenhet av italienska varumärken och utmärkta möjligheter att ta emot olika specialcyklar som byte. 

Som en del av varumärkesstärkningen har en omfattande detaljhandelskoncept skapats, där RE Motors säkerställer högkvalitativ verksamhet inom alla områden och garanterar kundupplevelser i linje med varumärkeslöftet. Övertagandet av distributionen av MV Agusta kompletterar RE Motors omfattande sortiment av premiummotorcyklar och ger dem en konkurrenskraftig ingång på den finska marknaden.

Tidigare importören av MV Agusta, MP-Racing Oy från Hyvinge, kommer att fortsätta att fungera som auktoriserad servicepunkt.

MV Agusta är närvarande på den kommande MP24-mässan i helgen vid monter 6 A 50.

 

« Kaikki uutiset